Çay
tüketiminin vücudumuzun sıvı gereksimine olumlu katkısının yanı sıra öğünlerle
birlikte tüketilmesi ve günlük şeker tüketimimizi artırması nedeniyle sağlık açısından
olumsuz etkilerinin de olabileceği bilinmektedir. Çayın öğünlerde besinlerle
birlikte tüketilmesi içerdiği tanenler nedeni ile demir emiliminin azalmasına
neden olacaktır. Çayın hem öğünlerle birlikte hem de koyu olarak içilmesi anemi
gelişmesi açısından önem taşımaktadır. Çayın yemeklerden en az 1- 1,5 saat önce
veya sonra tüketilmesi önerilmektedir. Çay tüketimi ile artan şeker tüketiminin
kardiyovasküler hastalık gelişimi ile ilişkili olduğu savunulmaktadır.
Sonuç
olarak sıvı gereksiniminin karşılanması açısından çay tüketiminin olumlu etkisi
olmakla birlikte vücut ağırlık kontrolü, kardiyovasküler hastalık gelişimi nedeniyle
çaya
atılan
şeker miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca yemeklerde çay
tüketilmemeli,
açık ve
limonlu çay tercih edilmelidir
0 yorum:
Yorum Gönder