18 Kasım 2012 Pazar

Kepekli Saçlara Bikisel Çözüm


kepekli saçlar,kepek sorununa çözümÇoğumuzun ortak derdi olan saçlarımızda ki kepek sorunu aynı zamanda kişiyi çoğu zaman zor durumlarda bile bırakıyor. Özellikle koyu renk elbiselerde itici bir görüntü teşkil ettiği gibi kişi için de bu gerçekten çok zor bir durumdur. Saçta beyaz pullanmalar şeklinde görülen kepeklerden kurtulmanız için sizlere bazı bitkisel tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

1.Önerimiz
 Malzemeler :
- yarım kahve fincanı soya yağı,
- 1 tatlı kaşığı biberiye,
- 1 çay kaşığı okaliptus yağı,
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi,
- 1 kahve fincanı su.

Hazırlanışı ve Uygulanışı
Yukarıda ki bütün malzemeleri karıştırıp saç dibine boya sürer gibi sürüp tarıyoruz ve kepeklerin dökülmesini sağlıyoruz,
sonra saçımıza bir tane bone sarıp 2 saat kadar bekletip sulandırılmış şampuanla yıkıyoruz. Bu Maskeyi haftada 1 sefer yapıyoruz .4 hafta boyunca tekrarlarsanız saçlarınız kepeklerden kurtulmuş olacaktır.
Not: Eğer saç dipleriniz de ağrı varsa karışımın içine 2 tane aspirin koyun çok iyi gelir.

2.Önerimiz

Yoğurt Maskesi
Yoğurdu saç kremi olarak tavsiye ediyoruz. Saçlarınızı önce yıkayın ve sonra da durulayın.
Ardından saç diplerinize masaj yaparak yoğurdu iyice sürdükten sonra 10-15 dakika bekleyin.
Saçlarınızı tekrar duruladıktan sonra, mümkün olduğu kadar az şampuan kullanarak tekrar saçlarınızı yıkayın. Son durulama suyunda 2 kaşık sirkeye kekik, ısırgan otu veya ada çayından hazırlanacak kuvvetli bir karışım da kullanabilirsiniz.

3.Önerimiz

Malzemeler :
- 10 damla kekik esansı,
- 25 gram badem yağı,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 5 damla limon.
Uygulama :
Tüm malzemeyi karıştırın ve saç diplerine sürün.

4.Önerimiz

2 çorba kaşığı limon suyu veya sirkeyi 4 su bardağı suya ilave edip ılıklaştırın  Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımla durulayın.Bu formül aynı zamanda saçlara parlaklık ve canlılık verir.

0 yorum:

Yorum Gönder