30 Kasım 2012 Cuma

Kepekten Kurtulmanın Yolları


saçlarda kepek sorunu

Kepek dünya üzerindeki birçok insanın rahatsız olduğu ve kurtulmak için türlü çözümler aradığı bir problemdir.
Beyaz döküntüler şeklinde kıyafetlerin üzerinde ve saçların aralarında kendini gösteren bu problem genelde kaşıntıyı da beraberinde getirir. Rahatsızlık yaratsa da aslında kepekten kurtulmak zannedildiği kadar da zor değildir.


Kepekten Kurtulmanın Yolları
·         Saçınızı düzenli olarak şampuanla yıkayın. Kepeğe karşı etkili şampuanlar kepekten kurtulmanız için en kolay çözümlerden biridir. Bu şampuanlar saçınızı temizler, saç derinizin dengesini korur ve yağlanmasını önleyerek döküntüleri azaltır ve sonlandırır.
·         Gün ışığı oldukça mühimdir. İnsan derisi bazı vitaminleri üretmek için gün ışığına ihtiyaç duyar ve saç derimiz de bu konuda oldukça duyarlıdır. Her gün aldığınız kısa süreli gün ışığı bile saç deriniz için yeterli olacaktır.
·         Saçlarınızı şekillendirmek için kullandığınız ürünleri bırakın veya kullanım sıklığını azaltın. Jöle, sprey ve köpük gibi ürünler saç derinizi negatif yönde etkileyerek kepek oluşmasına sebep olmaktadır.
·         Muntazam olarak egzersiz yapın ve dengeli beslenmeye ihtimam gösterin. Sağlığınız için olduğu kadar vücudunuzun dengeli bir biçimde çalışmasını da sağlayacak olan egzersiz ve beslenme kepekten korunmanız için oldukça mühimdir.
·         Doğal ürünler ve yöntemler kepeği önlemede oldukça tesirlidir. Örneğin çay çiçeği yağı içeren şampuanlar veya öğünlerinizde yeteri kadar çinko minerali almak kepeğin önlenmesinde size yardımcı olacaktır.
·         Özel olarak kepeğe karşı üretilen şampuanlar da oldukça faydalıdır. Kimyasal içeriği olan şampuanlar muntazaman kullanıldığında kepeği tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Fakat saç tipinize ve cilt tipinize göre doğru şampuanı seçmek çok daha mühimdir. Zira size en uygun şampuanı bulamadığınız takdirde kepek sorununuz daha da artabilir.

2 yorum:

  1. Kepek problemi için bir tek marka biliyorum. Bıoblas Refresh efect şampuan. Çok güzel. 1 haftada kepekten eser bırakmıyor.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Kepek sorununu giderme konusunda, paylaştığınız tavsiyeler için teşekkürler. Kepekten kurtulmanın öncelikli yollarından biri; saç derisini iyi temizlemekten geçmektedir. Aşırı yağlanmanın önüne geçerek ve kepeğe karşı etkili saç bakım ürünleri kullanarak, saçtaki kepekten kurtulmak mümkün. Bu konuda ben de tavsiyelerimin yer aldığı yazımı, faydalı olması adına sizinle paylaşmak isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kepekten-kurtulmanin-yollari-nelerdir/

    İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil