21 Kasım 2012 Çarşamba

Yoğurt Afrodizyak Etkisi Yaratabilir


Probiyotik yoğurdun "afrodizyak etkisi" yaratabileceği belirlendi.

Massachussetts Institute of Technology Üniversitesi’nden bilim  adamları yoğurt ve obezite arasındaki bağlantıyı araştırmak üzere yapmış olduğu araştırmada yoğurdun çok farklı bir etkisiyle karşılaştı. Bilim adamlarının, fareler üzerinde yapmış olduğu araştırma, vanilya aromalı  probiyotik yoğurdun hayvanların libodusunu arttırdığını gösterdi.

Bilim adamları araştırmada yoğurtla besledikleri farelerin tüylerinin diğer farelere göre daha parlak ve daha gür olduğunu fark ettiler. Yapılan araştırma sonucunda yoğurtla beslenen erkek farelerin  dişi bulmakta zorluk çekmedikleri belirlendi. Yoğurtla beslenen erkek farelerin testislerinin yüzde 15 daha büyük olduğu, dişi farelerin  ise daha iri yavrular dünyaya getirdiği görüldü. 

Bilim adamları probiyotik yoğurttaki mikropların fareleri daha sağlıklı  hale getirdiğine ve dolaylı yollardan bu durumun "üreme mekanizmasını" olumlu  etkilediğini düşünüyor. Scientific American dergisinde yayınlanan araştırmada bilim adamları,  vanilyalı probiyotik yoğurdun insanlar üzerinde de benzer etkiler gösterip göstermediğini anlamak için başka araştırmaların gerekli olduğunu belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder