30 Kasım 2012 Cuma

Doğal Yollardan Saç Rengi Açma


Saçınızın renginizi açmak, ışıltılı ve parıltılı saçlara kavuşmak için natürel yöntemleri yeğleyebilirsiniz. İşte doğal yöntemlerle renk açmak için kullanacağınız maddeler ve kullanım şekilleri

saç bakımı
Papatya

Halk arasında en çok bilinen saç açıcı bitkilerden olan papatya özellikle solgun sarı saçlar için son derece tesirlidir. Haftada bir kere saç uçlarınızı papatya çayı ile yıkamak saçlarınızın parlamasını sağlar.

Yarım fincan papatya çiçeğini 6 fincan kaynar suya ekleyin ve yarım saat kadar demlenmesini bekleyin. Hazırladığımız papatya çayı soğuduktan sonra hafif nemli saçınıza uygulayın. Başınızı küvetin içerisinde tutarak çayın rahatça akmasını sağlayın. Yarım saat kadar bekletmeniz yeterlidir. Daha sonra saçınızı bol su ile yıkayın.


saç bakımı 
Limon

Saç renginizi limon ile de açabilir ve daha aydınlık, ışıltılı saçlara sahip olabilirsiniz. Daha tesirli bir netice almak için taze sıkılmış limon suyu kullanmanızı tavsiye ederim.

Bire üç ölçüsünde limon suyu ve suyu karıştırın. Bir sprey şişesine karışımı dökün ve saçınıza sıkın. Bu karışımı güneşli günlerde kullanmanızı tavsiye ederim. Limonun faydalı olabilmesi için ısı gerekmektedir. Limon suyu sıktıktan sonra mutlaka saç bakımınızı yapın yoksa saçlarınız kuruyabilir.




Bal
saç bakımı

Balın içinde tabii yollarla bulunmakta olan hidrojen peroksit maddesi saç renginizin doğal yollarlar açılmasını sağlar.

Yarım fincan saç kreminin içine 3/4 fincan bal ekleyin. Nemli saça bu karışımı sürün ve plastik bone ile kapatın. 8 saat kadar bekleyin ve daha sonra saçınızı yıkayın.

0 yorum:

Yorum Gönder