27 Kasım 2012 Salı

Hemoroid Tedavileri Hakkında


basur tedavisi
Hemoroid (basur), anüs ve rektum çevresinde bulunan damarların normalden daha fazla şişmesi ile ortaya çıkar. İki türlü hemoroid (basur) vardır. İç hemoroid (basur) ve dış hemoroid (basur). Hemoroid (basur) rahatsızlığının sebebi bilimsel olarak açıklanmasa da bazı kestirimler var. Uzun süreli olarak ayakta durmak, beslenme alışkanlıkları, dışkılama dengesizliği, uzun süreli yaşanan kabızlık, hamilelik, dışkılama esnasında fazla ıkınma, ağır yük kaldırmak gibi.

Hemoroid (basur) hastalığının belirtilerinden bahsetmek gerekirse; dışkılama sırasında kanama, dışkılama sırasında makattan dışarı çıkan damarların olması, makatın sık sık kaşınması, ağrı, oluşan şişliğe dokunulduğu zaman ağrının hissedilmesi bu işaretlerin bazılarındandır.

Hemoroid (basur) hastalığının tedavisi için birtakım metotlar vardır.

Doktor kontrolünde ameliyatsız tedavi olarak bu hastalıktan kurtulabilirsiniz
Tuvalete çıkma alışkanlığınızı düzene sokmak hemoroid (basur) rahatsızlığından kurtulmanıza faydalı olur.
Tuvalet sonrasında hijyenik olmalısınız
Elinizden geldiği kadar posalı yiyecekler tüketin ve günde en az 5-10 bardak su tüketin
Her gün en az 10 dakika ılık suyun içerisine oturun
Krem kullanmak faydalı olabilir. Fakat şunu ifade edebilirim ki bu geçici bir tedavidir.
Kan akışını ve şişen damarları düzene sokan bazı ilaçları kullanabilirsiniz. Ancak bu ilaçları doktor tavsiyesi ile kullanmanızda yarar var.

Bunlarında dışında uygulanan bazı tedavi metotları da var. Lastik bant, enjeksiyon tedavisi ve ameliyat ile de hemoroid (basur) rahatsızlığında kurtulabilirsiniz. Ancak bunlar mutlaka doktor nezdinde olmalıdır.

1 yorum: