18 Kasım 2012 Pazar

Kabızlıkta Beslenme


Genellikle uzun süreli kabızlıkların önlenmesi için uygun ve düzenli beslenme ve hareketli bir yaşam gereklidir. Kabızlığa eğilimi olan kişilerin sabah kalktıklarında ve akşam yatmadan önce 1 bardak ılık su veya ıhlamur içmeleri, bir kaşık kayısı marmelatı ve erik marmelatı yemeleri önerilebilir. Günlük beslenmede meyve suları yerine meyve, beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, etin bir kısmı yerine nohut, mercimek, barbunya, gibi bol posalı besinler yer almalıdır. Barsak hareketlerimizi artırdığı için erik, armut, kayısı, gibi meyveleri çiğ veya hoşaf yapılarak yemeklerle birlikte yemeliyiz. Çay kabızlık için uygun bir içecek olmadığından çokça tüketiminden kaçınılmalı açık ve limonlu içilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder