Genellikle
uzun süreli kabızlıkların önlenmesi için uygun ve düzenli beslenme ve hareketli
bir yaşam gereklidir. Kabızlığa eğilimi olan kişilerin sabah kalktıklarında ve
akşam yatmadan önce 1 bardak ılık su veya ıhlamur içmeleri, bir kaşık kayısı
marmelatı ve erik marmelatı yemeleri önerilebilir. Günlük beslenmede meyve
suları yerine meyve, beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, etin bir kısmı yerine
nohut, mercimek, barbunya, gibi bol posalı besinler yer almalıdır. Barsak
hareketlerimizi artırdığı için erik, armut, kayısı, gibi meyveleri çiğ veya
hoşaf yapılarak yemeklerle birlikte yemeliyiz. Çay kabızlık için uygun bir
içecek olmadığından çokça tüketiminden kaçınılmalı açık ve limonlu içilmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder